Over

Barbara Koppe

Barbara is opgegroeid in Voorburg. Van jongs af aan was ze veel aan het tekenen en knutselen. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze iets met die creativiteit wilde doen. Ze wilde illustrator of misschien wel mode-ontwerpster worden. In de derde klas van het VWO wist ze dat ze naar de Kunstacademie wilde. Toen de decaan haar een boekje aanbood met informatie over de School voor Jong Talent besloot ze de overstap naar een andere middelbare school te maken om tijdens de Havo al met beeldende kunst en vormgeving bezig te zijn. Na twee succesvolle jaren op de School voor Jong Talent werd Barbara aangenomen op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in de richting van Grafisch ontwerp. In het derde jaar van deze studie is Barbara op uitwisseling geweest naar the Rhode Island School of Design in Providence in de Verenigde Staten waar ze de lessen Handmade books, typography, poster design en zwart-wit fotografie volgde.Deze periode bevestigde wat ze al wist, een grote passie van Barbara ligt bij de fotografie.

In 2011 heeft Barbara haar studie Grafisch ontwerpen aan de HKU afgerond. Nu werd het tijd om de twee krachten te bundelen, fotografie en grafisch ontwerp, oftewel; visuele communicatie. Vanaf mei 2012 werkte Barbara onder de naam Barbara Koppe Photography & Design, na 5 succesvolle jaren als zelfstandig ondernemer was het tijd om door te groeien. Barbara Koppe Photography & Design gaat verder onder de naam: Studio op de Kop. 

 

Barbara zegt:

“We bekijken allemaal de wereld om ons heen. Mooier is het om die wereld om ons heen niet alleen te bekijken, maar ook echt te zien. Fotografie gaat over zien. Ik ben een reiziger. Niet omdat ik continue onderweg ben, maar omdat ik de wereld zie door de ogen van een reiziger. Reizen gaat over kijken, maar vooral over zien.

De camera is voor mij een hulpmiddel om de wereld om ons heen ook echt te zien. Met de beelden die ik maak hoop ik iedereen een kijkje te geven in mijn kijk op de wereld. Een terugkerend thema in mijn werk is cultuur en maatschappij. De mens is een fascinerend onderwerp. Niet alleen de mens op zichzelf, maar vooral de interactie met zijn omgeving. Deze verhalen zoek ik door te reizen door mijn eigen omgeving, maar ook door nieuwe plekken te bezoeken.

De ontmoeting met nieuwe mensen, plekken en situaties inspireert me, maar iets nieuws ontdekken in het bekende zet me ook aan het denken, schrijven, ontwerpen en fotograferen.”

- Barbara Koppe